Van idee, naar bodem, naar bord. Duurzaam en tegen klimaatverandering. Zo eenvoudig maken wij het als Voedselpioniers.

We zijn het platform van denkers, doeners en proevers: online verbonden, offline met de handen in de grond. Een bewuste beweging van nieuwe smaakmakers. We delen op ons platform kennis en food-ideeën, experimenteren en leren, produceren en proeven.

En wat goed gaat en smaakt, maken we groot en groter. Samen sturen we de voedseltransitie van goed naar beter eten. Zo maken we écht het verschil.

Iets goeds op je bord is beter voor de toekomst. 

Duurzaam eten en recepten

Wat je eet heeft effect op je gezondheid, maar ook op je omgeving. Door duurzaam te eten houd je rekening met mens, dier en milieu. Voedsel is duurzaam als:
– bij de productie zuinig wordt omgegaan met natuurlijke bronnen als water, energie en land
– bij de productie zo min mogelijk verontreinigende stoffen zoals bestrijdingsmiddelen, antibiotica en CO2 in het milieu komen
– mensen en dieren die bij de productie betrokken zijn zo goed mogelijk worden behandeld

Op het platform van De Voedselpioniers worden recepten met duurzame producten gedeeld. Gemaakt door professionals, of uit eigen keuken ervaring. Op basis van de seizoensoogst delen we met elkaar de lekkerste gerechten, met de minste belasting voor het milieu.

groenten